484,90 zł
Gwarancję | 3 lata |
Możliwość zwrotu towaru | do 60 dni |
Producent | Wüsthof |
Wspaniały pomocnik do usuwania kości z kurczaka i cięcia tłuszczu.
Zwężające się ostrze jest idealne do pracy w pobliżu stawów.
Materiał: stal chromowo-molibdenowo-wanadowa.
Kolekcja noży Classic to sprawdzona przez czas i najlepiej sprzedająca się
kolekcja marki Wüsthof.
Nóż wykuty jest z jednego kawałka stali w temperaturze 1800°C, a następnie
zahartowany do 58° Rockwella.
Rękojeść jest czarna, potrójnie nitowana i wykonana z wysoce odpornego na
uderzenia materiału syntetycznego Polyoxymethylene.
Polioksymetylen ma ściślejszą strukturę molekularną, dzięki czemu jest
odporny na blaknięcie i odbarwienia.
Nóż jest doskonale wyważony i zapewnia ochronę palców.
Technologia PEtec – WÜSTHOF Precision Edge zapewnia długotrwałą
ekstremalną ostrość.
Długość ostrza: 18 cm.
Nie nadaje się do mycia w zmywarce.